Hoppa till innehållet
Vi har en ny mobilapp för ljudböcker, Biblio! Mer info här.
Omslagsbild för Tiggarens hand
Isbn: 978-91-7629-739-1
Förlag: Bokfabriken
Kategori:
Deckare & spänning
Tillgänglig sedan: augusti 2018
Uppläsare: Christian Fex
Length: 11 timmar 15 minuter

Ljudbok | 28 dygns lånetid

Tiggarens hand

Kasta för fan, Amir! 

Orden ekar i huvudet. Han gjorde det, han kastade bensinbomben. Men han känner sig varken befriad eller stolt. Och någon är efter honom nu, han vet det. 

Sensommaren är het och var och varannan natt har det bränts bilar i Malmö. I natt var det någon som dog, blev ihjälbränd. Jonny Lilja och Eva Ström har en fruktlös uppgift framför sig: att få folk i Rosengård att prata. Ingen vågar tjalla för snuten. 

När fler personer mördas runt om i Malmö blir polisen alltmer pressad. Med hjälp av sina kontakter i den undre världen lyckas Jonny snart skönja ett mönster bortom gängskjutningar och knarkkriminalitet. Det är med livet som insats som Jonny försöker utkristallisera sanningen - och nu är plötsligt hans liv mer värt än på mycket, mycket länge  

Olle Lönnaeus Malmö är brännande aktuellt. Tiggarens hand är den tredje fristående delen i serien om mordutredaren och den före detta spelmissbrukaren Jonny Lilja och hans kollega Eva Ström. 

Olle Lönnaeus debuterade som författare 2009 med Det som ska sonas, med vilken han vann Svenska Deckarakademins debutantpris. Året därpå mottog han Studieförbundet Vuxenskolans författarpris. Hans böcker är översatta till nio språk och utgivna i tio länder. För sin journalistik har han tre gånger mottagit Grävande journalisters guldspade.

Sagt om Tiggarens hand:

"Hur kan Olle Lönnaeus vara så otäckt aktuell?” 

Lotta Olsson, DN

”Hans nya polisroman 'Tiggarens hand' är en av de bäst skrivna svenska noir-deckare jag läst.” 

Bengt Eriksson, Smålandsposten   

”Olle Lönnaeus har genom polisthrillerserien om Jonny Lilja gjort sig känd som dagens främste Malmöskildrare på den svenska deckarscenen.” 

Kerstin Bergman, Sydsvenskan


Provlyssna
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande platformar

PC/Mac

Smartphone