Hoppa till innehållet
Vi har en ny mobilapp för ljudböcker, Biblio! Mer info här.
Omslagsbild för Kedja - kvinnoliv i fem sekler
Isbn: 978-91-9848-056-6
Förlag: Förlags AB Björnen
Kategori:
Romaner
Tillgänglig sedan: juni 2018

E-bok | 28 dygns lånetid

Kedja - kvinnoliv i fem sekler

Dokumentära noveller.

 Kedjan, som börjar under stormaktstiden, länkar samman kvinnoöden hämtade ur författarens egen släkttavla. Det är berättelser om kvinnors utsatta liv, om vardagens återkommande slit, hindren och hoppet att älska den man vill. Om våldtäkt, död i barnsäng och anklagelser för häxeri. Men här vävs också in berättelser om framsteg, förälskelsens härligheter – om okuvliga kvinnor och deras män, som kämpar i med- och motvind under de karga villkoren, särskilt uppe i norr.

 På ett osökt sätt knyts också världen runt omkring in i berättelserna med krig, revolutioner och stora omvälvningar, som visar på hur människor lever sina liv underordnade sammanhang de inte rår över – de som samtidigt skapar både öppningarna och skrankorna i tillvaron. Somliga finner sig; andra vill revoltera.

 Margareta Sarri lyckas förmedla detta kvinnoliv på en flödande prosa, som ger en nervig inlevelse i elva kvinnors fängslande öden. KEDJA är den prisbelönta författarens nittonde bok. Den är ett viktigt bidrag till förståelsen av kvinnors villkor i äldre tider och idag.Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande platformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone