Jump to content
Cover for Samson
Isbn: 978-91-9740-880-6
Publisher: Vindhus förlag
Category:
Novels
Accessible since: November 2011

E-book

Samson

Samson är en pilot i medelåldern, med känsligt psyke och resonerande läggning. Efter en flygvapenutbildning tjänstgör han på interkontinentala flighter och lever ett komplicerat och inrutat liv. Vi får genom honom stifta ingående bekantskap med flygkaptenens speciella livsförutsättningar och yrkeserfarenheter.
Filosofiskt, roligt - ofta erotiskt - blandas nutid med dåtid, och bilden av en rätt vanlig och samtidigt ovanlig man växer fram. Vi möter hans privatlivs allt större påfrestningar: skilsmässa, sjukdom, bäste vännens tragiska öde, medelålderns depressioner, accelererande kroppsliga förfall och desperata sexualitet. Med ingående kunskap om det märkliga svävande i högteknologisk miljö som flygandet består av, förankrar författaren boken i en verklighet som är mycket modern. Samtidigt förmår han mejsla fram tidlöst skarpa situationer ur flygkaptenens stop-overs i livet. Samson är en existentiell roman vars moralmedvetna resonemang får fasta konturer i en spännande miljö, allt skildrat i en mogen litterär framställning.

Torkel Wächter (f 1961) debuterar med denna roman. Han arbetar som flygstyrman vid ett av Skandinaviens största flygbolag, och har skrivit resereportage i flera tidskrifter. Han har en fil. kand i ekonomisk historia.


Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Tablet e-reader

Smartphone